Två nya partnerskap för HP

Text:Anja Degerholm
PUBLICERAD: 2 april 2024
Färgglada hjälmar producerade med HP:s MJF-teknik som visades på Formnext 2023. Foto: DyeMansion

HP har ingått partnerskap med två företag. Den ena är den tyska efterbehandlingsleverantören DyeMansion, den andra är Accel Digital Solutions (ADS), en startup fokuserad på 3D-printing.

Samarbetet med DyeMansion motiveras med att detta kommer att ge kunderna avancerade lösningar för storskalig produktion av slutdelar. Genom att använda HP:s 3D-printingteknik med DyeMansions arbetsflöden för efterbehandling syftar partnerskapet till att tillhandahålla miljövänliga, skalbara lösningar av överlägsen kvalitet. Detta samarbete förväntas effektivisera tillgången till heltäckande lösningar för additiv tillverkning globalt.

– Det nära samarbetet mellan skrivartillverkare och leverantörer av efterbehandlingsteknik gör det möjligt att utveckla användbara och marknadsorienterade lösningar för AM-användare över hela världen, säger Felix Ewald, vd och medgrundare av DyeMansion, i ett uttalande.

– Vi på DyeMansion och HP har redan internaliserat detta väldigt bra. Jag är mycket glad över detta och ser fram emot våra framtida gemensamma aktiviteter.

HP och DyeMansion har tidigare samarbetat, inklusive att tillsammans introducera det första färgsortimentet någonsin för delar tillverkade med HP Multi Jet Fusion (MJF)-teknik, följt av ett utökat färgsortimentet inklusive vita delar i november 2022.

Dessutom har HP ingått ett partnerskap med ADS, en ny satsning för att förbättra produktionsprocesser genom additiv tillverkning. ADS syftar till att utveckla effektiva och hållbara lösningar över branscher.

Text: Roger Stormo

Läs vidare

Nytt samarbetsverktyg för additiv tillverkning

Att utveckla ett 3D-printat objekt är ofta ett samarbete mellan flera olika personer eller för den delen avdelningar eller team. De traditionella plattformarna för kommunikation stöder inte 3D-visning. Därför har en ny mjukvara nu lanserats med just detta i åtanke: CADChat.
visual-01-facilitate_meetings

Får dryga böter för patentintrång

3D-skrivartillverkaren Markforged har ålagts att betala Continuous Composites 17,34 miljoner dollar som en del av en patentprocess som inleddes 2021.
Markforged-HQ.-Photo-via-Businesswire-1024x682-1

Stratasys frågar kunderna om råd

Stratasys har bildat en Customer Advisory Board (CAB) för att driva både samarbeten och innovation inom additiv tillverkning. Rådet består av tolv medlemmar från både stora företag och forskningsinstitut.
Stratasys Formnext 2023

BMW utforskar möjligheterna med WAAM

Tekniken som kallas wire arc additive manufacturing (WAAM) är intressant för bilindustrin och BMW rapporterar att de första fordonstesterna med delar som tillverkats med denna teknik kommer att starta nästa år.
bmw-waam-cover-kopi

Senaste nytt

Högupplösta detaljer med SAF-uppdatering

Printa delar med SAF-teknologin som är mer exakta och i ännu högre upplösning. Det är möjligt med den uppgradering som Stratasys släppt.
H350 v2

Offentligt 3D-skrivarskåp ska få fler att upptäcka tekniken

Entreprenören Rasmus Jansson har tagit konceptet print on demand till en ny nivå. I ett pilotprojekt har han placerat ut en FDM-3D-skrivare som vem som helst kan boka och använda.
3Demandic

Nytt samarbetsverktyg för additiv tillverkning

Att utveckla ett 3D-printat objekt är ofta ett samarbete mellan flera olika personer eller för den delen avdelningar eller team. De traditionella plattformarna för kommunikation stöder inte 3D-visning. Därför har en ny mjukvara nu lanserats med just detta i åtanke: CADChat.
visual-01-facilitate_meetings

Hon är ny chef för RISE AM-center

Marie-Louise Bergholt är från och med april ny verksamhetsledare för RISE Applikationscenter för additiv tillverkning. Hennes viktigaste arbetsuppgift blir att skala upp industrialiseringen av AM ytterligare.
RISE center