Två nya partnerskap för HP

Text:Anja Degerholm
PUBLICERAD: 2 april 2024
Färgglada hjälmar producerade med HP:s MJF-teknik som visades på Formnext 2023. Foto: DyeMansion

HP har ingått partnerskap med två företag. Den ena är den tyska efterbehandlingsleverantören DyeMansion, den andra är Accel Digital Solutions (ADS), en startup fokuserad på 3D-printing.

Samarbetet med DyeMansion motiveras med att detta kommer att ge kunderna avancerade lösningar för storskalig produktion av slutdelar. Genom att använda HP:s 3D-printingteknik med DyeMansions arbetsflöden för efterbehandling syftar partnerskapet till att tillhandahålla miljövänliga, skalbara lösningar av överlägsen kvalitet. Detta samarbete förväntas effektivisera tillgången till heltäckande lösningar för additiv tillverkning globalt.

– Det nära samarbetet mellan skrivartillverkare och leverantörer av efterbehandlingsteknik gör det möjligt att utveckla användbara och marknadsorienterade lösningar för AM-användare över hela världen, säger Felix Ewald, vd och medgrundare av DyeMansion, i ett uttalande.

– Vi på DyeMansion och HP har redan internaliserat detta väldigt bra. Jag är mycket glad över detta och ser fram emot våra framtida gemensamma aktiviteter.

HP och DyeMansion har tidigare samarbetat, inklusive att tillsammans introducera det första färgsortimentet någonsin för delar tillverkade med HP Multi Jet Fusion (MJF)-teknik, följt av ett utökat färgsortimentet inklusive vita delar i november 2022.

Dessutom har HP ingått ett partnerskap med ADS, en ny satsning för att förbättra produktionsprocesser genom additiv tillverkning. ADS syftar till att utveckla effektiva och hållbara lösningar över branscher.

Text: Roger Stormo

Läs vidare

En 3D-skrivare som ryms i handen

Forskare vid MIT och University of Texas i Austin har utvecklat en chip-baserad 3D-skrivare som är ungefär lika stor som ett mynt. Denna unika lilla manick ska kunna användas till exempel för rapid prototyping på språng.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Rapport: 3D-print växer snabbare än väntat

Marknaden för 3D-printing växer snabbare än väntat och beräknas uppgå till runt 57 miljarder dollar i slutet av 2028. Det visar en prognos från Protolabs.
sementprint

Kompakt 3D-labb i fält

Det australiensiska företaget SPEE3D har lanserat något de kallar EMU, Expeditory Manufacturing Unit, det vill säga en produktionsenhet för expeditioner. Den består av en behållare som innehåller allt som behövs för att använda 3D-printing i fält.
EMU-Duo-Outdoors-Larger

Unilever sparar 90 procent med 3D-printade formar

3D-printing börjar hitta vägar in i förpackningsbranschen, framför allt för tillverkning av formar. Ett aktuellt exempel på det är Unilever och Serioplast som gör stora tids- och kostnadsbesparingar på att använda tekniken vid produktutveckling.
Formlabs Unilever 1

Senaste nytt

Freemelt, Sandvik och Mittuniversitetet i nytt samarbete

Freemelt, Sandvik och Mittuniversitetet har ingått ett trepartssamarbete med syftet att accelerera industrialiseringen av additiv tillverkning och E-PBF-teknologin.
Freemelt samarbete

En 3D-skrivare som ryms i handen

Forskare vid MIT och University of Texas i Austin har utvecklat en chip-baserad 3D-skrivare som är ungefär lika stor som ett mynt. Denna unika lilla manick ska kunna användas till exempel för rapid prototyping på språng.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Rapport: 3D-print växer snabbare än väntat

Marknaden för 3D-printing växer snabbare än väntat och beräknas uppgå till runt 57 miljarder dollar i slutet av 2028. Det visar en prognos från Protolabs.
sementprint

Ny chans att gå designkurs

Campus Värnamo får förnyat förtroende av Myndigheten för yrkeshögskolan att starta YH-kursen Design för additiv tillverkning.  
Genre design