Printa dubbelt så snabbt med S-serien

Uppgraderingen omfattar Ultimakers 3D-skrivare i S-serien. Foto: Pressbild

Använder du Ultimakers 3D-skrivare i S-serien? Då kan du med en uppgradering av mjukvaran Cura fördubbla produktiviteten.

Med den senaste versionen av Cura 5.5 är en betaversion men den är tillgänglig för alla användare av S-serien som printar med Ultimakers material.

Ultimaker betonar i ett pressmeddelande att det inte enbart handlar om ökad hastighet utan att uppgraderingen innebär snabbare utskrifter utan att tumma på kvaliteten eller öka antalet fel. Tillverkaren lovar att utskrifter kan slutföras på upp till halva tiden, utan någon försämring när det gäller tillförlitlighet eller kvalitet.

Ett praktiskt exempel är en del som printats med PETG på en Ultimaker S5 med en AA 0.4 millimeters print core. Med Cura 5.4 hade tagit två dagar och 35 minuter att skriva ut denna del, men med Cura 5.5 tar det istället bara en dag, sju timmar och 19 minuter med samma material, extruder och skrivare.

Detta är möjligt eftersom Ultimaker har optimerat printhastigheten för yttre/inre väggar, stödstrukturer och andra linjer. Det har även att göra med att insidan av väggarna tidigare printades diagonalt i en sicksackrörelse, medan skrivhuvudet nu istället skriver ut långa jämna linjer och därför kan nå högre hastigheter.

Hur stor hastighetsökningen kan bli beror dock på material, storlek på munstycket och vilken modell som används. Störst skillnad märker användare som skriver ut stora delar och som printar flera delar samtidigt. Ultimaker lanserar också ett “Speed Kit” med 0.8 millimeters print cores för att uppnå de snabbaste resultaten.

I Sverige säljs Ultimaker bland annat av 3DVerkstan och Protech Nordic.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.